علي احمديان؛ پس از پخش سرود جمهوري اسلامي ايران و قرائت قرآن (که در اقدامي درست کليپش زيرنويس انگليسي هم داشت)، مراسم اختتاميه بخش بين الملل بيست و هفتمين جشنواره فيلم فجر با سخنراني کوتاه اکبر عالمي مجري مراسم شروع شد.
عالمي حدود 10 دقيقه از هر دري حرف زد؛ از مستند بي بي سي درباره سينماي ايران تا تحليل فيلمفارسي هاي قبل از انقلاب. پس از اتمام صحبت هاي عالمي که نويد جلسه يي پر از سخنراني را مي داد، کليپ هاي مختلفي از فيلم هاي بخش بين الملل و جوايز مختلف فيلم هاي ايراني پخش شد و پس از آن نوبت به سخنراني مجيد شاه حسيني رسيد. البته صحبت هاي شاه حسيني به عنوان دبير جشنواره به مراتب کمتر از صحبت هاي مجري مراسم بود. اولين جايزه، جايزه ويژه مصطفي عقاد بود که به فيلم «جشن تولد ليلا» ساخته رشيد مشاراي و از کشور فلسطين رسيد. جايزه بعدي که عنوان «همگرايي آسيا» را داشت، به ابوالحسن داوودي کارگردان فيلم «زادبوم» رسيد و او هم در صحبت هايش از رسيدن به آرزوي ديرينه اش که کار کردن با استاد انتظامي بوده است، صحبت کرد و همچنين از بهرام رادان به خاطر تلاش هايش براي يادگيري زبان آلماني تشکر کرد.
قسمت بعدي مراسم اهداي جوايز بخش جلوه گاه شرق بود که «تاکاشي کوئيزومي» از ژاپن سيمرغ بهترين فيلمنامه را براي فيلم «بهترين آرزوها براي فردا» دريافت کرد و سيمرغ بهترين فيلم به «سوي جئون» کارگردان کره يي فيلم «دختري از خاک تيره» رسيد. سومين جايزه يعني سيمرغ بهترين کارگرداني نيز به برمک اکرم کارگردان افغاني فيلم «بچه کابلي» رسيد. کابلي جايزه اش را به همه کارگران افغاني شاغل در ايران اهدا کرد و تشکر ويژه يي را نثار اصغر شاهوردي صدابردار فيلمش کرد.
محمدرضا اصلاني از داوران اين بخش جشنواره گفت؛ «فيلم هاي ايراني که در اين بخش شرکت کرده بودند، فيلم هاي ارزشمندي بودند و انتخاب نشدن شان در جايگاه و ارزش شان تاثيري ندارد و من به آنها احترام مي گذارم و به پايشان مي ايستم و کلاه از سر
بر مي دارم.»
در بخش در جست وجوي حقيقت (فيلم هاي معناگرا) سيمرغ بهترين فيلم به رسول صدرعاملي براي فيلم «هر شب تنهايي» رسيد و او در صحبت هايش از احترام متقابلي که سينما و تلويزيون به يکديگر مي گذارند تقدير کرد، هرچند اين احترام هيچ وقت به تعامل منجر نمي شود. جوايز بهترين فيلمنامه و بهترين کارگرداني در اين بخش، به ترتيب به فيلم هاي «گام هاي زندگي» و «يتيم خانه» رسيد. همچنين داوران بخش در جست وجوي حقيقت ديپلم افتخاري را براي فتانه ملک محمدي بازيگر نوجوان فيلم سوپراستار در نظر گرفتند.
جايزه ويژه اين بخش توسط محمدرضا جعفري جلوه و هادي آفريده به فيلم آيدا بگيچ کارگردان فيلم «برف» اهدا شد. بگيچ چند بار ديگر نيز براي دريافت جوايزي از بخش هاي ديگر روي سن آمد. يکي ديگر از جوايز ويژه بخش بين الملل جشنواره، جايزه «راه انبيا» بود که امير اسفندياري دبير بخش بين الملل، مفهوم اين جايزه را اين گونه شرح داد؛ «جايزه بين المذاهب جايزه يي است که در جشنواره هاي مختلف توسط سازماني به همين نام به فيلم هايي با محتواي دين و مذهب اهدا مي شود.» اين جايزه ويژه به ابراهيم فروزش براي فيلم «زماني براي دوست داشتن» اهدا شد. در بخش جام جهان نما نيز داوران در حوزه فيلم هاي کوتاه و انيميشن دو جايزه به فيلم هاي «امين» و «چرا سگ ها از گربه ها متنفرند» اهدا کردند. سيمرغ بهترين کارگرداني در اين بخش نيز مجدداً به فيلم «برف» رسيد. «9 ميلي متري» جايزه بهترين فيلمنامه «جعبه پاندورا» جايزه بهترين بازيگر زن و «سلاح پران» ديپلم افتخار را در اين بخش دريافت کردند. جايزه ويژه هيات داوران در اين بخش نيز براي سومين بار به کارگردان بوسنيايي فيلم «برف» رسيد. در اين بخش يک ديپلم افتخار نيز به فيلم «زادبوم» ابوالحسن داوودي رسيد که در نبود او رويا تيموريان جايزه اش را دريافت کرد و گفت بعيد مي داند اين جايزه را به دست داوودي برساند. اما بخش پاياني اين مراسم که بحق بعد از دو ساعت برنامه کسالت بار، جذاب ترين بخش آن محسوب مي شد، اهداي تنديس بهترين فيلم بخش بين الملل از نگاه مردم بود.
اکبر عالمي با گفتن اين جمله که «جايزه اين بخش متعلق به يک جوان است» ذهن حاضران را به سمت و سوي ديگري برد اما وقتي بهرام بيضايي را براي دريافت سيمرغ روي سن فراخواند، تماشاگران با ذوق و شوق فراوان او را تشويق کردند. عالمي توضيح داد که معتقد است استاد بيضايي از همه جوان تر و شاداب تر است. بيضايي پس از معذرت خواهي از کساني که براي رسيدن به سن پايشان را لگد کرده بود، از همه مردم و عوامل فيلمش تشکر کرد و قشنگ ترين جمله کل مراسم را گفت؛ «اميدوارم در آينده فيلم بهتري بسازم.» اين کل مراسم اختتاميه بخش بين الملل جشنواره فيلم فجر بود. کمي موسيقي، شوخي هاي بي مزه، سخنراني و کليپ را هم به آن اضافه کنيد.