درآمد جهانی گردشگری سلامت با روندی صعودی از حدود 20 میلیارد دلار در سال 2005 به بیش از 56 میلیارد دلار در سال 2007 افزایش یافته است، و پیش بینی می شود این روند رشد همچنان با شتاب ادامه یابد.
مهم ترین زیرساخت های ویژه برای گردشگری سلامت عبارتند از دانش و فناوری نوین پزشكی، منابع درمانی نظیر چشمه های معدنی، خاك ها و گیاهان درمانی، برخورداری از شیوه های مورد تایید طب سنتی و چشم اندازهای آرام و روح افزایی كه می تواند فضایی برای روان درمانی به شمار آید.
تاكنون كشورهایی نظیر آمریكا، انگلیس، آلمان، ایتالیا، فرانسه و سوئد، پیشتازان جذب گردشگر درمانی بوده اند، اما كشورهای آسیایی مانند هنگ كنگ، هند، مالزی، فلیپین، اردن، سنگاپور، تایلند و امارات متحده عربی با ایجاد امكانات درمانی در مجاورت آثار باستانی و چشم اندازهای طبیعی و یا اماكن تاریخی خود در حال افزایش سهم خود از گردشگری درمانی هستند.
در این میان ایران از گردشگری درمانی با وجود كاستی های موجود، روند شتابنده ای را آغاز كرده است ، و امید است در صورت تمهید شرایط برای توسعه صنعت گردشگری در ایران، زیرساخت های ویژه گردشگری درمانی ایران مورد استقبال گسترده جهانی قرار گیرد.
همچنین برخورداری از 9 هزار گونه شناخته شده گیاهان دارویی كه از جهت كمی با كل گیاهان دارویی شناخته شده درقاره اروپا برابر می كند.
وجود بیش از 360 چشمه آب معدنی با ویژگی های درمانی انحصاری و سطح دانش پزشكی شكوفای ایران كه برترین جایگاه را در منطقه در اختیار دارد، در كنار جایگاه نخست ایران در پیوند اعضا، جایگاه دهم جهان در پیوند قلب، جایگاه نخست در پیشگیر از ایدز در منطقه، جایگاه سوم جهانی و نخست آسیایی در جراحی های لاپاروسكوپی و ناباروری، جایگاه هفتم جهان در استفاده از دانش و فناوری سلول های بنیادی برای بیماری های خاص و نانو فناوری از استعدادهای بی نظیر ایران برای جذب گردشگر درمانی است. و طبیعی است كه استفاده بالفعل از این ظرفیت در گام نخست در گرو رفع موانع فراروی صنعت گردشگری كشور در حوزه های حمل و نقل، اطلاعرسانی، فرهنگی و تامین شرایط پذیرایی از گردشگران خارجی از جهت رفاهی، اقامتی و تفریحی است.